maanantai 4. kesäkuuta 2012

Onko tämä islamia?


Varoitus: Myöhemmin näkyville saatava video sisältää erittäin julman kohtauksen.

Vapaamielinen keskusteluohjelman juontaja Tawfiq Okasha esitti muutama päivä sitten Egypt Today -ohjelmassa videon, jossa muslimista kristityksi kääntyneeltä tunisiaismieheltä leikataan kaula irtipoikki.

Videolla näkyy ja kuuluu seuraavaa:
- Kun maassa makaavaa ja kohtaloonsa alistuneelta vaikuttavaa nuorta miestä pidetään paikallaan, taustalla rukoillaan "Allahin puolesta kosto monijumalaiselle luopiolle", "Allah vahvistakoon uskontoamme ja tehköön sen voittoisaksi monijumalaisuutta vastaan", "Allah lyököön uskottomat muslimien käsillä" ja "Ei ole muuta jumalaa kuin Allah, ja Muhammad on hänen lähettiläänsä".
- Miehen kurkun leikkaus alkaa "Allah on suuri" -huutojen säestämänä kestäen aika kauan.
- Lopulta irrotettua päätä esitellään voitonhuutojen säestämänä.

Juontaja Okasha kysyy selvästi järkyttyneenä: "Onko tämä islamia? Haluaako islam tätä? Miten islam liittyy tähän? Nämä kuvat leviävät Euroopassa ja Amerikassa. Voitteko kuvitella? Miten tällaiset ihmiset voivat hallita?"

Okashan viimeinen lause viittaa islamin äärisuuntia kannattaviin muslimiveljeskuntaan ja salafisteihin, jotka ovat ottaneet vaalivoitot kaikissa arabikevään riepottamissa Pohjois-Afrikan maissa. Okasha tiesi varmasti, että varsinkin salafistien johtajat ovat viime viikkoina toistelleet haditheja, joiden mukaan profeetta Muhammad käski surmata islamin hylkäävät ihmiset. Sharia-laki on myös tässä asiassa aika yksiselitteinen asiassa hadithien mukaisesti.

Videon voit katsoa täältä, jos hermot kestävät katsoa islamilaista teloitusta.

Islamin pääsuunnat pitävät niitä kristittyjä monijumalanpalvojina, joiden uskonnoissa tunnustetaan Jumalan kolmiyhteys.

Lopuksi vielä pari varoituksen sanaa. Kaikkien muslimien mielestä muslimista kristityksi kääntyvältä ei tarvitse leikata kurkkua auki. Mutta nämä muslimit hyvin harvoin jos koskaan osaavat perustella sitä islamilla ja loogisesti kestävällä tavalla.

Kannattaa muistaa, että Tunisiaa, jossa video on kuvattu, on pidetty myös uskonnollisesti vapaamielisimpänä Pohjois-Afrikan maana.

9 kommenttia:

 1. Jos tuo on islamia, islamin pelkäämistä ei voi kutsua fobiaksi, vaan terveeksi suhtautumiseksi.

  VastaaPoista
 2. Miehestä ja tapauksesta ei kerrota mitään oleellista, jonka perusteella voitaisiin käydä keskustelua kuolemantuomion oikeellisuudesta hänen kohdallaan. On harhaantuneita ryhmiä, jotka käyttävät omankädenoikeutta ja syyllistyvät islamin näkemyksen mukaan rikokseen. Islamilaisten tuomioistuinten on käsiteltävä syytöksiä perusteellisesti ja jokaiselle tuomiolle on oltava riittävästi näyttöä. Mitä tulee apostaaseihin, on mm. selvitettävä onko kyseessä oleva henkilö koskaan edes todella uskonut islamin kuuteen uskonkappaleeseen ja onko hän täydessä ymmärryksessä. On sitä paitsi äärimmäisen epätodennäköistä, että muslimi, joka on todella uskonut, jättäisi islamin. Jos halutaan kuitenkin keskustella "islamista", on huomattava, että se ei ole sama asia kuin islam.

  VastaaPoista
 3. Siteraan Ayaan Hirsi Alin kirjoitusta Newsweekissä vuoden alussa "Jos arvioimme viime aikaisten tapahtumien ja kehityssuunnan perusteella islamofobian laajuutta ja vakavuutta, kalpenee se sen rinnalla, mitä verenhimoinen kristofobia aiheuttaa muslimienemmistöisissä maissa. Vaikenemisen salaliitto, mikä ympäröi tätä uskonnollista suvaitsemattomuutta on lopetettava. Kysymys on kristillisyyden kohtalosta ja pohjimmiltaan kaikkien uskonnollisten vähemmistöjen kohtalosta islamilaisessa maailmassa."

  Arabikevät on johtanut nuo diktaattoreista vapautuneet maat uuteen diktatuuriin. Sharia merkitsee naisten alistamista ja sietämätöntä julmuutta heikkoja kohtaan. Islam on epädemokraattinen ja sovinistinen.

  VastaaPoista
 4. Huomasitko minun lähettämäni sähköpostin?

  VastaaPoista
 5. -
  Lopuksi vielä pari varoituksen sanaa. Kaikkien muslimien mielestä muslimista kristityksi kääntyvältä ei tarvitse leikata kurkkua auki. Mutta nämä muslimit hyvin harvoin jos koskaan osaavat perustella sitä islamilla ja loogisesti kestävällä tavalla.

  ei pidä paikkaansa. Koraani sanoo just noin ja jos ei noudata Koraania ei ole oikea muslimi

  VastaaPoista
 6. Mikko, nyt tarvittaisiin asiantuntevaa analyysiä Egyptin tilanteesta. Tämän aamun Pravdan mukaan pres. Mursi on luvannut kannattajilleen järjestää USA:ssa elinkautista istuvan WTC iskun suunnittelijan vapaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Egyptin tilanne on kovin vaikeasti ennustettava. Mutta tällä viikolla yritetään pienellä porukalla kerätä siitäkin analyysia.

   Poista
 7. Hei Mikko

  Olet ollut jo kauan pois blogistaniasta :(

  Ymmärrän toki että kesällä tekee mielellään muutakin kun istuu koneen ääressä mutta mielelläni lukisin analyysisi Turkin ja Syyrian välillä kehityttävästä konfliktista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusin kirjoitus käsittelee asiaa. Juu, kesällä on kaikenlaista tekemistä enemmän.

   Poista