torstai 5. syyskuuta 2013

Mitä Syyrian sodan osapuolta Obaman hallitus aikoo tukea?

En ole yhdysvaltalaisen toimittaja Glenn Beckin suuri ihailija. Itse asiassa useinmiten ärsyynnyn hänen juttujaan katsellessani. Nyt Beckillä kuitenkin on käsissään videopätkiä, jotka ovat katsomisen väärttejä useammassakin mielessä.

Yhdysvalloissa on käynnissä kova peli siltä osin, miten Syyrian sisällissotaan pitäisi suhtautua. Selvä enemmistö kansasta ei halua maan aloittavan uutta operaatiota Lähi-idässä, kun taas poliittinen eliitti molemmissa puolueissa näyttää katsovan rangaistusretken välttämättömäksi. Tämä Beckin video on tietysti osa tuota mielipiteiden muokkausta. Toisaalta tekeepä Obaman hallinto lopulta millaisen ratkaisun tahansa asiassa, se näyttää kärsivän melkoisen poliittisen tappion seurannaisvaikutuksineen.

Sodat ovat aina julmia, ja niissä tapahtuu asioita, joita ei ole helppoa kohdata. Lähi-idän ja laajemminkin islamilaisen vyöhykkeen sodat ovat olleet yksityiskohtien osalta poikkeuksellisen barbaarisia. Tämä johtuu pitkälti siitä kulttuuriperimästä, jonka päällä myös sodankäynnin tavat ovat muokkautuneet. Valitettavasti kotimainen mediamme ei ole osannut tai uskaltanut kertoa rehellisesti tätä puolta mm. Syyrian sodasta. Yhtään kauniimpaa ei sota ole ollut Tsetseniassa, Afganistanissa tai Irakissakaan.

En suosittele alla olevaa videota herkille lukijoille.


6 kommenttia:

 1. Ulkoministeri John Kerryn mukaan Persianlahden öljymaat ovat tarjoutuneet maksamaan kustannukset, jos Yhdysvallat lähtee sotimaan.

  Eli velkaantuneen suurvallan sotilaat ovat nykyisin pelkkiä palkkasotureita.

  Ohessa esimerkki barbarismista, johon sodan osapuolet syyllistyvät (ei heikkohermoisille).

  Tässä toinen (vaatii kirjautumisen).

  VastaaPoista
 2. Virheet on tehty. Punainen viiva ja ohjusiskun maintseminen. Kaksi pahaa virhettä. Nyt on kysymys vain siittä kumpi ratkaisu on vahingollisempaa. Ampua vai perääntyä. Molemmilla on seuraukset. Tosin mahdollisuus on,että rajoitetun iskun seuraukset ovat pieniä. Perääntymisen seuraukset muuttavat liittolaissuhteita,rohkaisevat irania ja kumppaneita ja tekevät israelista sen myötä arvaamattoman. Kannatan röyhkeää hyökkäystä.

  VastaaPoista
 3. Jospa ihmiset lukisivat enemmän näitä uutisia niin tuonkaltaiset teot eivät tule kyllä yhtään yllätyksenä.
  http://www.jihadwatch.org/

  Tai vilkaisee islaminuskoisten tekemien terrori-iskujen päivittäin paisuvaa listaa.
  http://www.thereligionofpeace.com/index.html#PriorYears

  Itse kannattaisin (EHKÄ) EU:n tukemaa rajoitettua iskua jolla saataisiin tuhottua syyrian ohjusvarastot ja ehkä ilmavoimat.
  Tällöin ei ehkä horjutettaisi liikaa sodan tasapainoa, tuntuu vähän siltä että syyrian nykyjohto olisi kuitenkin parempi vaihtoehto kuin se että islamistikapinalliset voittaisivat.

  Voi vain kuvitella minkälainen sotku siitäkin syntyisi, syyriasta tulisi uusi ääri-islamistinen taliban valtio, josta pursuaisi uusia islamisteja horjuttamaan libanonia, israelia, jordaniaa ja irakia. Ja mitä kävisi syyrian kurdeille ja pienelle kristittyjen vähemmistölle(joita jo nyt tapetaan kapinallisten toimesta) tai assadin hallintoa tukeville.

  Tosin iskussa on omat riskinsä koska iranin tai hizbollahin tai hamasin sekopäät saattaisivat sen seurauksena pommittaa israelia vaikka maalla ei ole syyrian tilanteen kanssa mitään tekemistä.

  Syyrian tilanne on aika hyvä esimerkki monikulttuurisuudesta.
  Ei tarvitse olla kuin kaksi islamin suuntaa niin teurastus alkaa.

  VastaaPoista
 4. " Syyrian tilanne on aika hyvä esimerkki monikulttuurisuudesta.
  Ei tarvitse olla kuin kaksi islamin suuntaa niin teurastus alkaa."

  Aamen ja kiitos ! Erinomainen kiteytys.

  VastaaPoista
 5. Viennan Porteilla oli jotain arviota, että Obama & Co. on innostunut "Tuomaan Rauhaa(tm)" koska Syyria oli kieltäytynyt päästämästä Qatarilaisen kaasuputken maittensa lävitse ystävä Vladimirin etua ajatellen.

  Kyseinen putki oli suunniteltu yhtymään Nabucco-putkeen ja mahdollistanut Qatarilaisen kaasun putkitoimitukset ja alentanut Euroopan riippuvuutta Venäjän kaasusta.

  VastaaPoista
 6. Tämä hannibal lecterin sukulaissielu kavereineen pitäisi ehdottomasti saada Suomeen turvaan mitä pikimmin. Hän on kuvista päätellen aivan yksin keskellä sotaa, nälissään ja tosi haavoittuvassa asemassa ilman äidin rakkautta.
  Olkaamme hänelle ja kavereilleen humaaneja ja päästäkäämme hänet tänne turvaan.

  VastaaPoista