torstai 29. maaliskuuta 2012

Suomalaisen poliittisen itsetunnon analyysi yhden videon ja kuvan avulla

Ensin alkuun varoitus: Älä vieritä näyttöä alaspäin, ennen kuin olet katsonut videon loppuun.

Alla oleva tanskalainen videoklippi kertoo aika paljon maailman johtajien retoriikan monimuotoisuudesta. Videon opetus kuitenkin on se, että välttämättä tärkeintä ei ole se, mitä kameroiden edessä sanotaan. Oleellista taitaa olla se, mitä ei sanota.



Yritin etsiä vastaavaa videoklippiä Suomen presidentin vierailusta Valkoisessa talossa. Kun en sellaista löytänyt, jäi mieleeni kytemään erilaisia epäilyjä, mitä amerikkalaiset meistä mahtavat ajatella. Olemmeko liittolaisia ollenkaan, olemmeko liian heikkoja antamaan minkäänlaisia iskuja maailman areenoilla, vai olemmeko ollenkaan olemassa?

Viimeisen epäilykseni sain onneksi häivytettyä, sillä löysin alla olevan kuvan, joka todistaa olemassaolomme ainakin Yhdysvaltain edellisen presidentin aikana. Ehkä kuvan vahva sanoma on riittävä todistus, että presidentti Halosta ei koskaan tarvinnut kutsua Valkoiseen taloon kuuntelemaan tyhjänpäiväistä retoriikkaa, jolla yritetään vain kohottaa vierailijoiden kotimaiden yleisöjen itsetuntoa. Kaikki tiedämme, että Halosen yleisö ei sellaista kohotusta tarvitse.


1 kommentti:

  1. Tuo videopätkä on mainio. Kiitos.
    Vaikka poliitiikkaa on jonkinverran tullutkin seurattua niin en ole huomannut tuollaista.

    VastaaPoista