lauantai 26. marraskuuta 2011

Hamas ja Fatah sopivat riitansa


Epäilemättä yli neljä vuotta lähes sisällissotaa ylläpitäneet palestiinalaisryhmät tarvitsivat taukoa keskinäiseen vihanpitoon. Valitettavasti tauko jää lyhyeksi. Toivottavasti sentään ensi toukokuun alkuun alustavasti suunnitellut vaalit saadaan pidetyksi.

Otsikon sanamuoto on lainattu tästä uutisesta, jonka kirjoittaja ei tavoittanut pilapiirtäjän herkällä vaistolla havaittua todellista tunnelmaa sovinnonteon julkistustilaisuudessa. 

PS. Todellisuudessa Hamasin Ismail Haniyeh ei ollut edes paikalla sovintoneuvotteluissa, sillä Hamasin Gazan johto taidettiin sivuuttaa neuvotteluissa. Hamasin puolesta asiasta sopi Damaskoksessa majaileva pääsihteeri Khaled Meshaal, joka haluaa pois levottomaksi käyvästä Syyriasta. 

4 kommenttia:

 1. Olet muuten tapetilla taasen US:ssä...
  http://cxgtit1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89952-grand-old-man-mikko-makinen


  Koska palaat?

  Ehkä käyttöä kansalaiskeskustelussa kaltaisellesi debatistille.. The Grand Old Man ;)

  http://bbkorhonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/89949-suomi-tarvitsee-islamismia

  Mikko Mäkinen.. Suomen Robert Spencer...

  - Paavom

  VastaaPoista
 2. Tervehdys, parahin Mikko,

  ja alkuun kiitos Paavolle, joka linkkasi kolme sarjaasi eilen avaamaani tekstiin.

  Sarjakuvapiirtäjä on hyvin tavoittanut olennaisen. Siitä tulee mieleeni eräs kaikkien aikojen suosikeistani, Oleg, jonka piirroksia oli monet vuodet esillä esillä Gamlassa, vrt.

  http://www.gamla.org.il/english/oleg/index.htm

  Eipä ole Markku Huusko vastannut sähköpostilla(kin) tiedustamaani eikä blogitekstiini. Aika moni on ilmaissut käsityksensä, että sinun pitäisi saada palata. Samoin tukea ovat saaneet Mikko Niskasaari ja Jari-Petri Heino.

  Kun ihmistä ei saa sanoista kiinni, käytetään sitten kuvia. Ja niin Huusko käytti. "Eno Le Nuija" kiteytti draamallisella otteella mahdollisen tapahtuneen.

  Lämpimästi,

  Jouni (Suonsivu)

  VastaaPoista
 3. Hyvä Paavom

  Kiitos havainnoista US-blogistanissa!

  Valitettavasti paluumahdollisuutta Puheenvuoroon ei taida olla. Mitään uutta ei ole tapahtunut sitten tämän kirjoitukseni http://ajattelemista.blogspot.com/2011/09/blogistin-lyhyt-historia-uuden-suomen.html, joten elinkautisen taisin saada.

  Onneksi Puheenvuorossa näyttää kuitenkin edelleen olevan osaavia ja Lähi-idästä kiinnostuneita kirjoittajia ja kommentoijia.

  VastaaPoista
 4. Hyvä Jouni!

  Vastasinkin jo Sinulle sähköpostitse, mutta sanonpa kiitokseni entisen Puheenvuoro-blogistin muistamisesta tässäkin.

  Eno Le Nuijan kommentti oli mainio - hauska ja terävä!

  VastaaPoista