Muhammad Badi |
- Islamistinen Muslimiveljeskunta tai sen muodostama Vapaus- ja oikeuspuolue, voitti noin 45 prosenttia parlamenttipaikoista nousten suurimmaksi ryhmäksi.
- Toiseksi suurin ryhmä on Muslimiveljeskuntaakin äärimielisempi salafistinen al-Nour -puolue, jonka osuus parlamenttipaikoista on noin 25 prosenttia.
- Kahdella suurimmalla ei-islamistisella puolueella on hallussaan alle 20 prosenttia paikoista.
- Naisten osuus kansanedustajista jää alle kahteen prosenttiin. Se olisi vieläkin pienempi äänien perusteella, mutta vaalilaki edellyttää jokaiselta isommalta puolueelta vähintään yhden naisedustajan valintaa.
Islamistit siis voittivat vaalit paljon selvemmin kuin ennen vaaleja uskoin. 70 prosentin osuus lainsäätäjistä on huikea enemmistö. Pieleen menneen ennustuksen jälkeen vähän lohduttaa se, että minä sentään ennustin islamistien voittoa, kun lähes koko länsimainen media vähätteli veljeskunnan ja salafistien mahdollisuuksia odotellen vallankumouksen aloittaneiden Kairon ylemmän keskiluokan nuorison johdattavan Egyptin kohti demokratiaa. Pahasti pieleen menivät länsimaisen median ennusteet. Vallankumouksen aloittaneet nuoret kairolaiset taisivat saada kymmenkunta kansanedustajaa - siis noin kaksi prosenttia.
On siis aika kuunnella, mitä vaalivoittajalla, Muslimiveljeskunnan johtajalla, on sanottavana Egyptin tulevaisuudesta. Seuraavassa ote tohtori Muhammad Badin lausunnosta 29.12.2011:
"Veljeskunta on pääsemässä lähemmäksi suurimpia tavoitteita, jotka sen johtaja, imaami Hassan al-Banna, aikanaan ajatteli. Nämä tavoitteet saavutetaan muodostamalla oikeudenmukainen ja reilu hallinto kaikkine instituutioineen ja järjestöineen. Niihin kuuluu myös oikein (islamilaisittain) johdettu hallitus, josta kehittyy kalifaatti ja lopulta maailmanhallitus."
Olen kirjoittanut Muslimiveljeskunnan tavoitteista mm. täällä. Ne ovat selvät ja helposti ymmärrettävät. Suosittelen lukemaan em. linkistä. Vihollinen on länsimainen korruptoitunut ja moraaliton yhteiskunta, jossa ihmiset eivät tunnusta Allahin kaikkivaltiutta ja mm. harrastavat seksiä moraalittomasti jopa sallien homoseksualismin. Siis mm. me kuulumme tuohon kategoriaan, vaikka suurin läntinen demokratia onkin aina päävihollinen.
Onneksemme asiat eivät Egyptissäkään kehity aivan yksinkertaisesti. Muslimiveljeskunnalla on rajuja erimielisyyksiä salafistien kanssa, joten islamistien matemaattinen 70 prosentin enemmistöasema on vielä monen tuskan takana. Ongelmia tulee aiheuttamaan myös Egyptin hallitusvaltaa nyt ylläpitävä armeija, jonka ylin johto ei ole ollenkaan islamistinen. Kun vielä muistetaan, että armeija hallitsee ehkä puolta maan perusteollisuudesta ml. elintarviketeollisuus, sillä voi olla paljonkin sanottavaa vielä talouden syöksykierteessä olevan Egyptin nopeasti nälkiintyville köyhille. Vallansiirrosta ei siis tule helppoa. Sitä edelleen hämmentävät myöhemmin tänä vuonna järjestettävät presidentinvaalit ja parlamentin ylähuoneen valinta. Egypti siis ei vielä ole islamistien hallussa, vaikka vaalitulos on selvä. Todellinen vallan vaihtuminen siis voi kestää jopa muutamia vuosia.
Mutta perimmäinen viesti sinänsä demokraattisista Egyptin vaaleista on seuraava: Islamistit voittivat, ja Egypti on palaamassa henkisesti yhä tarkemman uskonnollisen ohjauksen ja koraanin tielle. Arabikevät on jo muuttunut Muslimiveljeskunnan kevääksi, kuten ennen vaaleja kirjoitin. Demokratia on sen seurauksena jäämässä kertakäyttöiseksi arabidemokratiaksi. Eivätkä vapaudet ja länsimaiset ihmisoikeudet voittaneet. Niiden vihollinen Allah voitti. Henkisesti Egypti aloitti sukelluksen kohti keskiaikaa.
On mielenkiintoista seurata, montako vuotta Suomen ulkopoliittisella johdolla menee ideologisen vihollisen havaitsemiseen Egyptin sisällä. Punavihreillä laseilla varustetulle ulkopolitiikalle siihen saattaa mennä tuskastuttavan kauan.
Täältä voit kuunnella ohjelman, josta voi päätellä, millä tasolla suomalainen julkinen keskustelu arabikevään lopputuloksesta liikkuu. Ylen Politiikkaradiossa suomalaiset asiantuntijat pohtivat "arabijytkyä". Pitkä on matka tosiasioiden tunnustamiseen.
VastaaPoistaHyvä Vasarahammer!
VastaaPoistaKiitos linkistä, jonka hyödynsin kuuntelemalla Politiikkaradion. Olihan siinä osin oikeaakin asiaa, mutta poliittisen islamismin ja myös islamin osalta olivat laput silmillä. Tutkijoilla ei ollut tiedossa mm. kirjoituksessani mainittu lainaus Muhammad Badin puheen lainaus, koska he ilmeisesti eivät lue alkuperäislähteitä. Jos lukemisen apuna käytetään punaisia värilaseja, kuten erityisesti Melasuo tekee, on lopputuloksena punaiseksi värittynyttä analyysiä. Mutta eipä tuolla asialla ole mitään merkitystä. Egypti tulee saamaan perustuslakiprosessin, joka kyllä herättää kohta sosialistinkin. Sinulla muuten oli hyvä kirjoitus tuosta politiikkaradion lähetyksestä omassa blogissasi!
Noinhan se on, sääli että ei näe tällaisia asiantuntevia tekstejä maamme lehdistössä. Poliitikkojen valistuneisuus islaminuskoisten asenteista on edelleen kovin heikkoa, tai sitten jo valmiiksi ideologisesti värittynyttä(esim. Erkki Tuomioja).
VastaaPoista