tiistai 17. syyskuuta 2013

Rajat eivät ole ikuisia

Valtiot eivät ole ikuisia, ja vielä vähemmän niiden rajat ovat olleet pysyviä. Alla olevassa videossa on neutraalisti esitetty, miten valtiot ja rajat ovat muuttuneet viimeisen tuhannen vuoden aikana.


Epäilen, että nykyisetkään rajat eivät ole pysyviä sen paremmin kuin valtiotkaan. Muutoksia tapahtuu, kun vahvemmat syövät heikommat. Varmin keino rajamuutoksille on jättää talous ja maanpuolustus hoitamatta. Terveisiä vain Kataiselle ja Urpilaiselle.

Mikko

1 kommentti:

  1. Aikaisemmin hallitsijat ja rajat saattoivat vaihtua sen verran usein että jos henkilö eli tarpeeksi vanhaksi, niin hän saattoi ikänsä aikana olla usean eri hallitsijan alamainen ja usean eri valtion asukas. Tarkoitan sellaista joka asui suunnilleen koko ikänsä samalla seudulla. Mutta tästä huolimatta kansat olivat yleensä pääsääntöisesti paikoillaan. Kansojen massiiviset siirrot ja pakkohäädöt lyhyessä ajassa yleistyivät käytännössä vasta toisen maailmansodan aikana ja jälkeen.

    Minulle olisi käynyt se että toisen maailmansodan jälkeen olisi säilytetty Euroopassa ne valtionrajat jotka olivat vuonna 1936. Natsien tappio tapahtuisi mutta ilman Itä-Euroopan joutumista kommunismin alle. Rajoja pohditaan hieman
    täällä ja vuoden 1936 rajat.

    Olen 1/4-karjalainen, isän äiti oli Kivennavalta ja kävi koulua Viipurissa. Mummon äiti asui 1890-luvulla Pietarissa joitakin vuosia, kun hänen vanhemmat olivat siellä töissä. Pietarissa oli ennen vallakumousta n. 20000 suomalaista.

    VastaaPoista