sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Joskus v...tus ylittää argumentointitaidon

Karikatyyri Aishasta ja vanhemmasta miehestä
Yleensä poistan blogistani sellaiset kommentit, joiden arvelen jälkeenpäin hävettävän kirjoittajaa. Poistan myös usein sellaiset kommentit, joiden tarkoituksena on loukata toista henkilöä. Näin teen poikkeuksetta silloin, kun kommentista tyystin puuttuvat ns. rationaaliset vasta-argumentit. Ette muuten usko, kuinka paljon sellaisia kommentteja tulee, ja joskus niitä tulee ryppäittäin.

Joskus nämä em. kaltaiset kommenttipurkaukset ovat kuitenkin sellaisia, että niiden poistaminen olisi totuuden kannalta väärin. Tai sitten ne ovat niin hellyttävän avuttomia, että niitä ei voi pitää kovin vaarallisina edes nykyisen vihalainsäädännön aikana. Sellaisten poistaminen tuntuu aina ikävältä. Mutta blogistin on koetettava pysyä lain kaidalla puolella.

Seuraavassa on esimerkki yhteen yli kaksi vuotta vanhaan kirjoitukseeni, "Naisen asema islamissa", tulleesta tyypillisestä kommentista, jonka olen eräistä syistä poikkeuksellisesti päästänyt läpi. Kommentti on sisennetyllä ja kursivoidulla tekstillä. Omat kommenttini normaalitekstinä.
Nauroin kun luin tekstin. Halusin jakaa facebokissa ja haukkua lyttyyn,
Naura vaan, ja saat haukkua lyttyynkin. Lyttyyn haukkuminen onnistuu parhaiten kertomalla, missä olen ollut väärässä. Toistaiseksi kukaan ei ole sitä vielä edes yrittänyt, sillä Koraani ja hadithit taitavat olla puolellani.
MUTTA tiedän sinun pointi on se että haluat nimenomaan islamilaisten suutuvan ja jakelevan tämän. En ala tekemään sitä että nouset ihmisten silmiin, mutta sanon sen verran että sinun paikka ei ole helvettiäkään. :)
En halua kenenkään suuttuvan kirjoituksestani. Haluan vain jakaa tietoa.
jos luulet suututtavan meikäläisiä tuolloin niin sanonko sinulle ja SINUN KANSSA samalla tavalla ajatteleville että nauroin. Oikeesti jos pääsetkin helvettiin se vois hyvin johtuu siitä, kun nauratit tähän aikaan huonon tuntoisen ihmisen. En ala noihin vastauksiin kirjottamaan oikeet vastaukset meillä on tälleinen sanonta "Minulla on jokaiselle ihmiselle oma vastaus, mutta katon ensin onko se ihminen jolle vastan" sinä et ole ihminen joten en ala vaistailemaan.
Olisit nyt hyvä ihminen oikaissut, jos jossain asiassa olen väärässä. Kyllä minä olen yrittänyt hakea oikeat vastaukset suoraan Koraanista ja sunnasta.
Sinua koskee oikeen sielua (jos sellasta edes on olemassa) kun islamin uskonto kasvaa kovaa vauhtia ja se on pian isoin uskonto paanpäällä. Älä itke ruma lapsi jos maanpäällä kaikki muuttuiskin islamin uskonnoksi ja jäisit yksin emme talla sua koska et ole sitäkään.
En pelkää islamin leviämistä. Sillä uskonnolla ei ole leviämisen mahdollisuuksia Suomessa, kuten olemme jo nähneet. Enemmän pelkään sitä, että suomalaiset eivät ymmärrä joidenkin muslimien outoa käyttäytymistä, jonka juuret ovat islamissa. Ymmärtämisellä en tarkoita hyväksymistä.
Tossa ekassa kommentissa joku rakas ihminen ruokoili puolestaan. Niin minäkin rukoilen puolestasi, mutta haluaisitko tietää mitä rukoilen? :) siitä että ALLAHin helvetti ei ole turhaaan. Tehköön ALLAH sua sellaseks että mihin hän sovittaa sinua. Et oikestaan ansaitse rukousta sanoisinko suomeksi tätä vaikka Kiroksi. :)
Jeps. Paljonkohan Jussi Halla-aho saa vastaavaa palautetta ;-) Minä kuitenkin toivon anonyymille kommentoijalle kaikkea hyvää ja parempaa sopeutumista suomalaiseen sananvapauteen. Ehkä syvempi tutustuminen islamin naiskäsitykseenkään ei tekisi pahaa? Islamista luopuminen saattaisi suorastaan helpottaa ahdistusta?
 

2 kommenttia:

  1. Uskovaisten kanssa väittely ei välttämättä ole hedelmällistä. Itse jättäisin islaminuskoisten kanssa väittelyn islamista luopuneille, koska he ymmärtävät paremmin heidän ajatusmaailmaansa. Koen omalta osaltani tehtäväkseni informoida meitä kafireja islamin ideologiasta.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoista, että yksikään noista kirjoittajista ei kertonut, missä asiakohdissa olet väärässä. He vain tyylikkäästi kertovat painumaan helvettiin ja, että jumala johdattaa totuuteen. Jos he ovat mielestään täysin oikeassa asiassaan, niin sinä luonnollisesti lopulta painut helvettiin. En vain ymmärrä, miksi totuuden tiellä kulkijat sitten niin kauheasti suuttuvat, kun tätä totuutta kritisoidaan; heillähän on avaimet taivaaseen ja Allah, joka varmasti kykenee puolensa pitämään, puolellaan... vai?

    Terv.,

    Kenzo

    VastaaPoista